perjantai 19. huhtikuuta 2013

Kosteat katselmustreenit

Eilen treenailtiin Tattarisuolla erittäin märissä tunnelmissa Katselmusta varten. Järvenpäästä lähtiessä vettä vaan vähän ripotteli, mutta Keravan jälkeen sade yltyi melkoisesti. Mutta eipä me Velhon kanssa mistään sokerista olla, joten mukaan vaan innosta pinkeänä (senkin jälkeen kun gore-texit hörppäsivät vettä heti parkkiksella autosta hypätessä). Sää ei näyttänyt olevan esteenä muillekaan mukaan ilmoittautuneille, sillä paikalla oli huimat 20 koirakkoa, Eppu ja Elina mukaan lukien :)

Itse treenit nyt ei sitten menneet ihan niin putkeen kuin oli toiveissa; lievästi sanottuna hieman haastavaa tuo kehässä peräkkäin kulkeminen, ja vielä vetämättä. Paikallaan seisominen ja rauhassa hengailu sujui kohtalaisen hyvin pienen alkuhäröilyn jälkeen, mutta sitten toi ravaaminen ja liikkuminen ylipäätään, ARGH! Hirveä hinku oli vain päästä leikkimään Epun kanssa, tai haistella muiden koirien hajuja maassa - lihapullat ja kanafileet ei voineet vähempää kiinnostaa siinä vaiheessa. Vaikeaahan se on pienen koiraeläimen hillitä itseään sellaisessa tilanteessa. Touhu alkoi kieltämättä vähän turhauttaa loppua kohden, vaikkei saisi. Mutta ei aina voi voittaa, ei edes joka kerta ;) Epäonnistumisia on vain ollut niinkin vähän tätä ennen, että ilmeisesti on tullut pientä tottumisen tunnetta siihen että Velho vetää aina hyvin. Ja alkaahan tuo murkkuikäkin jo painaa päälle, ja kaikki lumen alta paljastuvat hajut laittavat pään vallan sekaisin. Eipä silti, ohjaajassakin varmasti on vikaa, eikä niinkään vähän. Siispä lisää treeniä, ja paljon kärsivällisyyttä! Pidetäänkin tässä nyt kunnon tehotreeniviikko ennen Katselmusta, josko saisi edes jonkinlaiselle mallille tuon vierellä ravaamisen. Ja jokuset kimppaharkat vielä Epun kanssa, niin saa kunnon häiriötäkin mukaan.

Pentukurssilla harjoiteltiin viime kerralla luoksepäästävyyttä, lisää kaukokäskyjä (seiso-istu-seiso ja seiso-maahan-seiso) ja seuraamista & liikkeestä pysähtymistä. Kurssia on enää yksi tunti jäljellä, joten kohta pitäisi päättää että mitäs sen jälkeen tehtäisiin (PLS:n tokokurssin lisäksi). Rally-tokoa olisi kiva kokeilla, mutta voi olla että sitä ennen vetäistään jokin junnukurssi tai tokon alokaskurssi. Kesäkuussa olisi pelastuskoiraharrastus-tutustumispäivä Herttoniemen raunioradalla, sinnekin voisi mennä ihmettelemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti