sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Velho 5kk

Eipä ole hetkeen kerennyt blogia päivittelemään, mutta tässäpä viime viikkojen kuulumisia. Velholla kilahti tosiaan 5 kuukautta mittariin, ja sen kyllä huomaa! Koon puolesta ottaa Sagaa kiinni hurjaa vauhtia, katotaan vaan koska menee ohi! Painoa ei olla nyt käyty virallisesti kattomassa, mutta lähempänä 14kg varmasti ollaan, mikäli kotivaakaan on uskomista.

Pentukurssilla (ja kotona) ollaan treenattu paljon sekä vanhoja että uusia juttuja, mm. sivulletuloa ja katsekontaktia, seuraamista, liikkeestä pysähtymistä, paikalla makaamista/istumista, kaukokäskyjä (istu-seiso-istu) ja ohittamista. Kosketusalustan Velho handlaa jo tosi pätevästi käskystä, joten viime kerralla päästiin tunnilla kokeilemaan ruutuun menemistä alustan avustuksella. Ruutu on siis toko-liike, jossa koira lähetetään n. 25 metrin päästä 3x3 m kokoiseen ruutuun, jossa sen pitää mennä käskystä maahan, ja odottaa siellä sen aikaa kun ohjaaja liikkuu kentällä liikkeenohjaajan käskyjen mukaan. Liikkeen lopuksi ohjaaja saa kutsua koiran seuraamaan. Ruutuun menemisen voi tietysti opettaa myös vaikka namin tai lelun avulla, mutta Velho toimi taitavasti kosketusalustankin kanssa :)

Pentukurssia onkin meille jäljellä enää kaksi kertaa. Vikalle tunnille ei päästä, se kun menee samalle päivälle Katselmuksen kanssa. Velho on ilmoitettu pentuluokkaan, ja Saga tulee turistiksi ihmettelemään meininkiä. Ei sitä tuolla hännällä kehtaisi kehään päästääkään ;) Ensi viikolla alkaa toko-kurssi yhdessä Eppu-veljen kanssa, ja sitä seuraavalla viikolla mennään (myöskin Epun kanssa :)) katselmustreeneihin. Tekemistä siis riittää!

Treenailujen lisäksi ollaan tietty myös ulkoiltu ja nähty kavereita, ja siitä osuudesta kertoo kuvat enemmän:


































1 kommentti: