sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Reipas ekaluokkalainen

Perjantaina Velho treffasi taas Eppu-veljeä. Virtaa riitti molemmilla vaikka kuinka, ja pari tuntia vierähtikin nopeasti kun painittiin ja myllerrettiin pitkin metsää. Aika tasaväkistä oli veljesten ottelut, ja luonteissa tosi paljon yhtäläisyyksiä. Kasvutahtikin oli näköjään pysynyt aika samana molemmilla, kun kokoeroa ei paljon ollut :)

Alla pari pätkää poikien leikeistä höystettynä hölmöillä Youtuben valmisbiiseillä:


 




Lauantaina oli tokopainotteisen pentukurssin ensimmäinen tunti (kurssiin kuuluva luento pidettiin edellisenä lauantaina). Vähän etukäteen jännitti, että mitenhän Velho osaa keskittyä häiriössä, ja miten hyvin saan pidettyä sen huomion itsessä. Mutta ei ollut kyllä mitään ongelmia sen suhteen; ylpeä saa olla pienestä apinasta! :) Kurssilla oli yhteensä kuusi koirakkoa, ja apukouluttajana vuoden ikäinen valkoinenpaimenkoira Wilka, jonka kanssa demottiin aina aluksi kaikki liikkeet oppikirjan mukaisesti. Kurssi pidettiin tokotilassa, eikä siellä siis ollut mitään sermejä tai looseja, vaan kaikilla oli kyllä näköyhteys muihin, ja etäisyyttä jokunen metri. Velhoa ei pahemmin muut koirat kiinnostaneet, ei edes häkissä hengaileva Wilka, joka oli ihan meidän vieressä. Ekalla tunnilla harjoiteltiin katsekontaktia, maahanmenoa ja perusasentoa/sivulletuloa. Velho sai paljon kehuja kun osasi niin hienosti, mutta mehän ollaankin näitä harjoiteltu jo kotioloissa. Maahanmeno sai vähän uusia ulottuvuuksia, kun harjoiteltiin sitä oikeaoppisesti niin että seisaaltaan mennään suoraan maahan kyynärpäät ekana. Nopeasti Velho senkin hoksasi, vaikka välillä menikin hieman vinoon tai takapää ekana. Mutta äkkiäkös sen saa hiottua hyväksi, kun palkkaa vain niistä hyvistä suorituksista. "Kotiläksyksi" tuli liikkeiden harjoittelua niin, että saadaan niihin lisää nopeutta ja innokkuutta.







Lauantai-iltana pidettiin Putous-studio meidän torpassa, ja joukkoon liittyi myös puolivuotias samojedityttö Nanu. Velhon mielestä Nanu oli aivan ihana, ja sen valkoinen pörröturkki maistui niiiiin hyvältä! Sitä oli tosi kiva kiskoa ja vähän nyhtää hännästäkin.







2 kommenttia:

  1. Saga pysyttelee sopivan välimatkan päässä! :-)

    VastaaPoista
  2. Saga antoi lasten leikkiä rauhassa, ja kiusasi vaan Eskoa jolla oli taskut täynnä herkkuja :3

    VastaaPoista