torstai 14. helmikuuta 2013

Uutta ruokaa ja koulutusta

Acanan pentunappulat eivät sitten jostain syystä tuntuneet sopivan Velholle, kun maha oli ja pysyi löysällä koko "testin" ajan. Seuraavina vaihtoehtoina oli Eukanuba tai Brit Care, ja arpa osui jälkimmäiseen. Eikä ollut yhtään huono valinta, on nimittäin vaikuttanut ekasta päivästä lähtien tosi hyvältä. Tulosteet muuttuivat täydellisiksi kuin taikaiskusta, ja ruoka tuntuu myös maistuvan hyvälle, mikä sekin on ihan positiivista ;)


Brit Carelta löytyi myös oivallinen pentunami, jonka eteen Velho tekisi varmaan ihan mitä tahansa. Täydellinen koulutusnami siis, paistetun ja maustamattoman broilerin fileen lisäksi - näitä mukaan lauantaina starttaavalle pentukurssille! Ihan selkeästi Velho-otukselle tarkoitettukin, kun pussissa komeilee vähän samannäköinen malamuutin tms pentu:


Perusjuttujen koulutusta ollaan harrasteltu ihan päivittäin lyhyitä pätkiä kerrallaan. Kontaktia, luoksetuloa, istumista, maahanmenoa, ohittamista, perusasentoa... Naksutinta ollaan myös käytetty, tosin silloin Saga pitää laittaa eri huoneeseen. Katsotaan saako tuohon apinaan edes herkkunamien tai megakivojen lelujen voimalla minkäänlaista kontaktia sitten lauantaina kun päästään kunnon häiriössä treenaamaan ;)

Ääntäkin lähtee jo kaverista ihan kiitettävästi, varsinkin kun tulee vieraita koiria vastaan, ja usein pöhinä alkaa jo kohtalaisen pitkän matkan päästä. Lähempänä yltyy sitten välillä melkoiseksi mekkalaksi! Aina ei kuitenkaan ehdi ottamaan tarpeeksi suurta etäisyytä, jos vaikka nurkan takaa salakavalasti pöllähtää koirakko. Pari kertaa on ollut pakko kääntyä toiseen suuntaan, kun ei minkään maailman namitkaan voisi vähempää kiinnostaa. Yleensä kuitenkin pyritään vaan istuskelemaan matkan päässä namit kiinni turvassa, kunnes toinen on mennyt ohi. Mutta eipä tässä oletuksena ollutkaan mikään valmis superkoira, vaan todennäköisesti menee viikkoja ja kuukausia, ennen kuin homma on hanskassa. Paljon kärsivällisyyttä ja iloista treeniä vaan, niin kyllä se siitä!

Sagakin saa sivussa ihan mukavaa treeniä kun Velhoa koulutetaan, ja näyttää tietysti aina mallia edellä ;) Huomiohaukkuminen on kyllä tällä hetkellä (edelleen) ihan prio 1 joka pitäisi kitkeä Sagalta pois, eikä sitä tietenkään saa millään loppumaan, mikäli milloinkaan saa huomiota haukkuessaan ;) Tämä tuppaakin olemaan aika haastavaa, kun joka ikisen ihmisen pitäisi noudattaa täsmälleen samaa kaavaa. Huomiohaukussa kieltäminen on aika turha keino, koska negatiivinen huomiokin on koiralle huomiota. Kehua tietenkin voi sitten kun on ollut hetken hiljaa. Kohta pitää varmaan kiinnittää Sagaan jotkut vilkkuvat kyltit, joissa lukee kissan kokoisin kirjaimin: "ÄLÄ HUOMIOI KUN HAUKUN, ÄLÄ EDES KATSO MINUUN!" :D

Yksinoloharjoitukset sen sijaan alkavat jo sujua ihan mallikkaasti, nykyään ei enää kuulu juuri minkäänlaista piippausta tai muitakaan ääniä. Velhokin on nyt ilmeisesti oivaltanut, että lauma palaa aina takaisin kotiin :)


Perusasento (kontaktissa).

"Seuraa!"


"Maahan!"


"Istu + katso"



Niskalenkki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti